Het groene doel

5 manieren om koffie te maken

Koffie heeft vijf primaire manieren om te worden gebrouwen. Elke methode heeft brouwvariabelen – introductie van water, brouwtemperatuur en scheiding van de gebrouwen drank van de koffiedik. Deze vijf methoden worden Turks brouwen, concentraat brouwen, percoleren, druppelen brouwen en het brouwen van de Franse pers genoemd.

“Turkse” of “Griekse” koffie

Turkse koffie of Kahve is de traditionele naam is gemaakt in kleine containers direct op de vlam met water en fijngemalen Kahve komt aan de kook. Vaak wordt het gebrouwen met suiker die al is geïntroduceerd. In sommige tradities zullen ze een beetje in elke beker uitgieten en het dan op een tweede kookpunt brengen, waarbij de rest in elke beker wordt gegoten, waardoor een gelijkmatige verdeling van gronden wordt verzekerd. In sommige regio’s serveren ze de Kahve met toegevoegde specerijen, meestal kardemom. De koffie wordt niet uit de likeur gefilterd en laat een dik scherp en modderig brouwsel achter. De modder baant zich naar de bodem van de kleine kopjes met demitasse waarin de koffie wordt geserveerd. In veel landen lezen ze de koffiemodder nadat je je koffie hebt gedronken en je je toekomst hebt verteld.

Concentraatbrouwen

Concentraatbrouwen is erg populair in Latijns-Amerika en andere delen van de wereld. Het begint een keer terug te komen in de VS. Concentraatbrouwen neemt grote hoeveelheden koffie op die worden gebrouwen met kleine hoeveelheden water om een ​​concentraat te zetten. Om een ​​kopje koffie te zetten, meng je een deel van het concentraat met heet water. Het concentraat wordt zowel warm als koud gebrouwen. Als het koud is, moet u de koffie minstens een dag laten staan. Deze methode creëert een milde, lichte koffie met weinig aroma en een beetje zuurgehalte met een gedempte smaak.

percolerende

Deze procedure omvat een continu brouwen van de koffiedik met behulp van kokend water dat dan overgaat in kokende koffievloeistof die over het terrein brouwt. Deze methode is praktisch, maar is een belediging voor de koffieboon. Brouwen met kokend water is al erg genoeg, en het koken van de drank vraagt ​​om een ​​dunne, bittere en teerachtige koffie.

Hoewel dit een vreselijke kop koffie oplevert, geven veel mensen toch de voorkeur aan percolatie. Als het voor u is, dan heeft u meer macht over u!

Auto infuus

Dit is de meest populaire manier om koffie te zetten in de Verenigde Staten. Giet heet water over de grond in een filter en laat het brouwsel eenvoudig uit de bodem druppelen. Drip-brouwen kan een uitstekende kop koffie produceren als de juiste apparatuur wordt gebruikt. Een van de grootste problemen met automatische druppelmachines is dat ze niet op de juiste temperatuur brouwen. Bunn is een van de weinige bedrijven die hun machines op de juiste temperatuur kalibreert. Als je een goede automatische drankautomaat hebt, is de filter de volgende hindernis om aan te pakken. Papieren filters kunnen een smaak in de koffie achterlaten en laten ook niet veel van de koffieoliën en organische verbindingen door. Een vergulde herbruikbare filter is de perfecte optie voor druppelbrouwen. Het zal geen smaak in de koffie achterlaten en niet zo veel van de essentie van de koffie als papieren filters doen.

Franse pers of druk op Pot

French Pres brewing geeft u volledige controle. Het is arbeidsintensiever dan automatisch druppelen, de brouwingsvariabelen kunnen beter worden gecontroleerd. Grof gemalen koffie wordt in een glazen karaf geplaatst. Het warme water wordt vervolgens over het terrein gestort. Wanneer het brouwen is voltooid, wordt de bovenkant erop geplaatst en wordt een plunjer die uit een metalen gaasplaat bestaat ingedrukt om de gronden naar de bodem te duwen. De koffielikeur is klaar om te worden afgegoten. Het netfilter laat de oliën en fijne koffiedeeltjes probleemloos door. Ook omdat een grovere vermaling vereist is, is een langere zettijd vereist. Een algemene vuistregel is vier minuten voor een Franse pers. Dit directe contact van het terrein met water maakt een completere, controleerbare en zelfs extractie mogelijk. Zelfs met de grove maling zal een grof gemalen nog steeds enkele fijne deeltjes produceren. Een kopje Frans geperste koffie wordt voller, meer body en meer smaak. Het heeft ook bezinksel op de bodem van de beker.