Het groene doel

Alle koffie feiten op een rijtje

Een goede kop koffie is als goede wijn en sigaren van goede kwaliteit. Er zijn verschillende soorten koffiebonen en deze bepalen de smaken die de blend presenteert voor de koffiekenner.

Veel koffiezetapparaten combineren een combinatie van de goedkopere Robusta-bonen met de duurdere Arabica-bonen. De Arabica bonen hebben een fijner aroma, een rijkere smaak en meer body dan de minder dure bonen.

De kwaliteit van de koffie is afhankelijk van de verhoudingen van de mix van deze bonen. Vaak wordt een koffie geadverteerd als een mix van gourmet bonen en bonen van een lagere kwaliteit, terwijl er in feite slechts kleine sporen zijn van de gourmet bonen in de blend.

De gourmet bonen krijgen veel van hun smaak van de grond waarin ze zijn geteeld, met de beste bonen uit de vulkanische regio’s waar de rijke grond de best smakende bonen produceert.

Koffie moet altijd worden gemaakt van verse bonen, aangezien de kwaliteit snel afneemt met de leeftijd. Dit is behoorlijk merkbaar bij het vergelijken van een supermarktkoffie met een koffie gemaakt van versgemalen bonen in een koffiewinkel. Houd er rekening mee dat de koffie in de supermarkt over het algemeen een lagere mengkwaliteit heeft en dat in veel gevallen de mengsels ook een aantal oudere bonen bevatten om de productiekosten te verlagen.

De enige manier waarop u verzekerd bent van kwaliteit en smaak, is het kopen van verse gourmetkwaliteit. Als u eenmaal de smaak voor gourmet koffie hebt gevonden, wilt u misschien nooit meer opnieuw koffie van goede kwaliteit drinken.

Je kunt koffie kopen uit vele verschillende regio’s over de hele wereld en elk heeft zijn eigen unieke smaak.

Koffieliefhebbers kunnen de regio waar de koffieboon is gegroeid, gewoon proeven door te proeven. De methode om de bonen te verwerken heeft ook een effect op de uiteindelijke smaak, dus je kunt niet altijd aannemen dat een koffie goed zal zijn alleen omdat hij uit een bepaalde regio komt.

Koffie is een van ’s werelds meest populaire dranken en meer leveranciers houden zich bezig met de behoeften van een almaar groeiende vraag.