Het groene doel

Cappuccino apparaten met een Italiaanse touch

Cappuccino begon in Italië, waar het nog steeds een genot is voor de ochtendroutine. De Italianen kunnen een toerist echter vertellen van een inwoner omdat alleen een toerist na de middag een cappuccino zal bestellen. Het wordt beschouwd als een ochtenddrankje in Italië, maar in andere delen van de wereld wordt het de hele dag door geserveerd.

De stappen om een ​​kop cappuccino te maken

Cappuccino is een lastig drankje om te beheersen. Het is verdeeld in 3 delen: de espresso, de gestoomde melk en de schuimige of schuimende melk. Deze lagen gemaakt op de perfecte verhoudingen, texturen en temperaturen zijn wat de ideale kop cappuccino maken. Vroeger nam het hoogopgeleide koks mee om dit brouwsel te maken, maar met de komst van de cappuccino-machine is het meeste giswerk eruit gehaald.

Hoe cappuccinomachines werken

Cappuccinomachines zijn ontworpen om de espressokoffie te zetten en af ​​te geven. Velen kunnen ook de stap doen om de koffiebonen te malen voor een ultra vers brouwsel. Wanneer de espresso in de kop is gedoseerd, voegt de machine gestoomde melk toe. Deze twee stappen zijn relatief eenvoudig, hoewel de melktemperatuur en de sterkte van de espresso belangrijke ingrediënten zijn in dit recept.

De schuimende melk is het moeilijkste onderdeel voor mensen of machines om precies goed te krijgen. Het doel is om een ​​licht schuim te creëren, precies de juiste temperatuur en met het optimale aantal luchtbellen. Dit microschuim blijft warm als het wordt toegevoegd aan een kop espresso en zorgt voor zoeter smakend schuim dan meer geconcentreerde melkconcentraties. Dit helpt om de bitterheid van de espresso te compenseren.

Makers van Cappuccino-makers

Bunn is een van de beste cappuccino-makers ter wereld. Ze worden zowel in restaurants als in huizen gebruikt, omdat ze duurzaam zijn en in staat zijn de verhoudingen en temperaturen te handhaven die nodig zijn voor geweldige cappuccino. De restaurantmodellen hebben maximaal 5 uitlopen voor instant cappuccino en kosten bijna $ 2.000. Voor thuisgebruik bieden andere merken meer betaalbare opties.

De Nespresso-machines voor thuisgebruik kosten ongeveer $ 400. Dit is een veelzijdige machine die espresso maakt, maar sanitair heeft voor water om te stomen en een melkdispenser om het schuim voor cappuccino of latte te maken.

Er zijn veel andere merken verkrijgbaar voor makers van thuis- en commerciële cappuccino’s. Prijzen zijn meer dan een gewone koffiezetter vanwege de speciale kenmerken. Thuismachines geven in het algemeen één of twee kleine kopjes koffie af, terwijl machines van commerciële kwaliteit 5 kopjes tegelijk kunnen verwerken.

Het juiste recept voor jou

In tegenstelling tot andere soorten koffie, zijn espresso en cappuccino zeer specifiek in termen van smaak, consistentie en ingrediënten. Eén kopje koffie van een bepaalde machine kan voor één persoon prima smaken, terwijl de volgende persoon denkt dat hij zwak of bitter is. Met espresso en cappuccino is er een juiste smaak en een verkeerde smaak. Je vindt het leuk of je niet, maar niet rommelen met het recept!