Het groene doel

Espresso: Hoe maak je de beste koffie ter wereld?

Espresso Hoe maak je de beste koffie ter wereld

Denk na over een frisse espresso als je ’s morgens opstaat zonder het huis te verlaten. Dit is wat uw eigen espressomachine kan bieden, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u het juiste product koopt en weet hoe u het moet gebruiken wanneer u het thuisbrengt.

Espresso is een stroperige, traditioneel Italiaanse, speciale koffie. Eigenaren van koffiehuizen zullen u vertellen dat het maken van een overheerlijke espresso net zoiets is als het trekken van de perfecte pint bier. Het vereist geduld, oefening en is veel moeilijker dan het lijkt. Espressomachines van goede kwaliteit kunnen het gemakkelijker maken door de temperatuur en de interne mechanismen nauwkeuriger te regelen.

Deze machines werken op verschillende manieren. Als u bijvoorbeeld waarde hecht aan authenticiteit en sterke armen heeft, kan een door zuiger aangedreven espresso-apparaat voor u zijn. Het ontwerp voor deze volledig handmatige espressomachine stamt uit 1938. Velen worden nu verkocht voor decoratieve waarde, naast het maken van een goede kop espresso,

Er zijn verschillende soorten semi-automatische espressomachines. In alle gevallen wordt het water geleverd via een pompmechanisme, maar het malen, voorbereiden en inbrengen van de koffie moet met de hand gebeuren. Deze kunnen moeilijker te vinden zijn, omdat recent automatische of superautomatische machines steeds populairder en kosteneffectiever worden.

Automatische espressomachines lijken erg op de semi-automatische versie, maar de temperatuur en hoeveelheid water worden ook automatisch geregeld. Super-automatische espressomachines zijn nog steeds meestal voor het topsegment van de markt. In principe hoeft u alleen de koffiebonen erin te leggen! Ze kunnen ook veel extra functies hebben, zoals melkschuimen of filterkoffie maken. Sommige koffiefanaten vinden echter dat de super-automatische espressomachines espresso van slechte kwaliteit produceren.

Prijzen voor espressomachines variëren van minder dan vijftig dollar tot meer dan tweeduizend dollar. De duurste zijn pompgestuurde espressomachines, die meestal alleen door coffeeshops worden gebruikt. Als u een van deze koopt, is het duidelijk van vitaal belang om een ​​gerenommeerde provider met ervaring te vinden. Dankzij het internet thuis worden espresso-apparaten steeds gemakkelijker verkrijgbaar, zelfs van niet-gespecialiseerde winkelwebsites.

De beste vooruitgang die internet heeft geboekt, is de toename van consumentenrecensies van espressomachines. Dit helpt u om te kopen op basis van de ervaring van anderen, in plaats van het verkoopmateriaal dat door de fabrikant wordt geleverd.

Als u eenmaal hebt geïnvesteerd in de beste espressomachine die bij u past, moet u de beste kwaliteit koffiebonen kopen. Het heeft geen zin de espressomachine de schuld te geven als je op dit essentiële onderdeel bent gekrabbeld! Espressomachaanbieders bieden vaak hun eigen assortiment koffiebonen aan, die mogelijk veel breder zijn dan die verkrijgbaar zijn bij uw plaatselijke supermarkt.

Een espressomachine is een perfecte investering of geschenk voor iemand die echt van koffie houdt. Je zou, net als de fijnproevers van de koffiewinkel, bereid moeten zijn om wat tijd en moeite te steken in het maken van de perfecte beker. Als u dit doet en uw espressomachine zorgvuldig kiest, kunt u goed op weg zijn naar de koffiehemel!

Beeld: freephotos