Het groene doel

Espresso Martini: Wat is het?

Espresso Martini wat is het

Met de populariteit van espressowinkels en martini-bars is het een wonder dat de espresso-martini ook populair is geworden? Deze drank wordt soms de espressotini genoemd en is een perfecte mix van cafeïne en alcohol. Als je op zoek bent naar een buzz die je ophaalt terwijl je tegelijkertijd ontspant, dan is het tijd om je barista of je barman om een ​​espresso-martini te vragen.

Dus wat is een espresso martini? Wel, dat hangt ervan af aan wie je het vraagt. Er zijn zoveel variaties op dit drankje dat er geen algemeen geaccepteerd recept is. De enige consistente ingrediënten zijn espresso en wodka en zelfs dan wordt de espresso soms vervangen door koffie of zelfs oploskoffie.

De beste espresso-martini’s worden meestal gemaakt met echte espresso. Als u er thuis een maakt, laat hem dan afkoelen tot kamertemperatuur voordat u hem aan uw cocktailshaker toevoegt. Als je ijs gebruikt om je espresso te laten afkoelen, krijg je gewoon espresso.

De wodka in een espresso-martini is bijna altijd van de gearomatiseerde variëteit. De meest populaire optie is het gebruik van een vanille-wodka en het toevoegen van een koffielikeur. Maar nu zijn er ook espresso-gearomatiseerde wodka’s verkrijgbaar. Of u nu ongebrande wodka, vanille of espresso gebruikt, onthoud gewoon dat u gin niet wilt gebruiken. Het is waar dat martini’s gemaakt zijn met gin, maar het smaakt echt niet geweldig als het wordt gemengd met espresso.

Zodra de wodka en de espresso zijn toegevoegd, komen alle variaties in het spel. Sommige mensen voegen graag een scheutje Grand Marnier toe, terwijl andere recepten een beroep doen op Tia Maria of Amaretto. Zelfs chocolade-likeuren kunnen worden toegevoegd als u de voorkeur geeft aan de smaak van een mochaccino bij een gewone espresso. Als je de smaak van een van deze likeuren lekker vindt en denkt dat het bij je espresso martini past, probeer het dan eens. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat je alleen een plons gebruikt, want het belangrijkste doel van deze extra likeur is om een ​​vleugje smaak toe te voegen. Je wilt de primaire smaken van de martini niet overheersen.

Het enige waar bijna alle espresso martini-recepten het over eens zijn, is de garnering. Drie espresso-bonen zullen je drankje op de juiste manier afkolven. De regels voor garnering zeggen dat vreemde hoeveelheden geluk hebben, dus ga met een, drie of vijf bonen.

Espresso-martini’s worden steeds populairder, ongeacht hoe ze worden gemaakt. Of je nu een vaste klant bent bij je plaatselijke koffiehuis of die sjieke martini-bar in de stad, waarom bestel je geen espressotini de volgende keer dat je op zoek bent naar een nieuw en ongewoon drankje.

Beeld: karosieben