Het groene doel

Hoe drink jij je koffie?

Koffie maken is een van de gemakkelijkste dingen ter wereld en toch vinden mensen steeds meer en meer gecompliceerde manieren om het te doen. We leven in een geavanceerde koffiecultuur, waar koffie het populairste drankje ter wereld is, en mensen wennen aan dingen zoals cappuccino’s en lattes en beginnen zich af te vragen hoe ze thuis te doen. Een val waar sommige mensen in trappen, is het kopen van de instantversies van koffiedrankdrankjes, die onvermijdelijk minderwaardig smaken, in plaats van de drankjes zelf thuis te maken.

Het belangrijkste ding om te realiseren over het maken van koffie is dat, ongeacht wat je zou denken, er is geen verscheidenheid aan koffie-winkel koffie die echt heel moeilijk is om te maken, ondanks de mooie namen. Een americano is gewoon een normale koffie: koffie, heet water en melk aan de kant. Een cappuccino is koffie, melk en geschuimde melk, meestal met hagelslag erop. Een latte is melkachtige koffie in een glas en een mokka is hetzelfde met chocolade. Een macchiato is koffie met daarop geschuimde melk. Elk mooi woord betekent eigenlijk koffie, melk en schuim in een bepaalde combinatie (plus, af en toe, chocolade), terwijl al het andere een kwestie van presentatie is.

De koffie in elke drank wordt gemaakt door een espressomachine, en een eenvoudige espressomachine is echt alles wat je nodig hebt om thuis koffie te zetten: als je eenmaal bonen in de oven hebt gedaan en de espresso helemaal hebt leeggemaakt, zijn er echt geen andere functies jij hebt nodig. Dit simpele feit betekent dat er niet veel verschil is tussen de goedkoopste en de duurste koffieautomaten als je weet wat je doet. Om uw koffie sterker te maken, plaatst u gewoon meer espresso; om de verschillende dranken te maken, gebruikt u verschillende hoeveelheden van de verschillende ingrediënten.