Het groene doel

Hoe maal je het beste koffiebonen?

Lucht is de vijand van alle koffiedrinkers. Zodra de lucht in contact komt met uw koffiemalen, beginnen ze hun smaak te verliezen. Koffiemaatschappijen verzegelen hun maling vacuüm om ze vers te houden terwijl ze in de supermarkt in de schappen zitten, maar zodra je dat zegel verbreekt, is het vanaf dat punt helemaal bergafwaarts. Het kopen van hele koffiebonen en ze zelf malen is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je koffie zo smaakvol mogelijk blijft. Maar weet u hoe u uw koffiebonen op de juiste manier vermaalt?

Verschillende soorten koffie vragen om verschillende soorten grinds. Dus u zult moeten leren om uw koffiemolen op de juiste manier te gebruiken als u de meest verse, best smakende koffie wilt maken.

Als u van plan bent uw koffie te zetten met een percolator of een koffiezetapparaat van de Franse pers, heeft u een grovere maling nodig. Plaats de koffiebonen in uw koffiemolen en tik een paar keer op de maaltoets als u de pulsfunctie op uw keukenmachine zou gebruiken. Het doel is om de bonen te breken zodat ze eruit zien als kleine stukjes koffieboon. Als ze eruit zien als een poeder, moet je langzaam teruglopen van de koffiemolen en opnieuw beginnen. Vergeet niet op de knop te tikken en niet ingedrukt te houden.

Automatische koffiezetapparaten met druppelaar werken het best met medium grinds. Stel je de maling voor die je in een blikje supermarktkoffie kunt vinden. Dat zijn gemiddelde grinds. Ze kunnen worden omschreven als bruin zand. Dus onthoud de laatste keer dat je naar het strand ging, maar in plaats van het zand tussen je tenen te zien, stel je voor om zand in je koffiezetapparaat te zien. Nogmaals, terwijl u de koffiemolen-knop vasthoudt, laat u niet meeslepen en vermaal uw koffiebonen. U wilt geen fijn poeder als u een automatisch koffiezetapparaat gaat gebruiken.

Eindelijk als je een espresso-apparaat gebruikt, wil je die fijne poederachtige grinds die je hebt geprobeerd te vermijden bij het maken van grove en medium grinds. Dus maal weg totdat je hart tevreden is.

Het malen van je eigen koffiebonen vlak voordat je je koffie zet, is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je de meest verse kop koffie krijgt die mogelijk is. Maar een verse kop koffie kan nog steeds bitter of zwak zijn. Leren hoe je je koffiebonen moet malen, is een belangrijk onderdeel van het maken van geweldige koffie.