Het groene doel

Je koffiemachine reinigen doe je zo

Je koffiezetapparaat zou je kunnen doden. Nou, het is als je ’s ochtends kopje koffie een kwestie van leven en dood is en je een smerig koffiezetapparaat hebt. Wanneer heb je je koffiezetapparaat voor het laatst grondig gereinigd? De pot wassen is belangrijk, maar de interne componenten van een koffiezetapparaat schoon krijgen is een taak die niet mag worden overgeslagen. Wist je dat je het moest schoonmaken? Een schoon koffiezetapparaat kan het verschil zijn tussen een goede kop koffie en een vervelende kop slib.

Een schoon koffiezetapparaat maakt echt een groot verschil in hoe uw koffie smaakt. Overgebleven koffieoliën kunnen zich ophopen in uw koffiezetapparaat. Ook kunnen minerale afzettingen worden gevormd, vooral in gebieden met hard water. Deze afzettingen worden schaal genoemd. Er zijn twee soorten schaal-, kalkaanslag- en mineraalschalen en u wilt er geen van beiden. Schaal kan de verwarmingseenheid en de waterstroom van uw koffiezetapparaat beïnvloeden en de efficiëntie verminderen. Hoe snel schaalvormen afhankelijk zijn van de kwaliteit van uw drinkwater. Als u gebotteld water gebruikt om uw koffie te zetten, zal de schaal waarschijnlijk niet zo snel worden gevormd, maar u moet zich wel zorgen maken over de opgehoopte koffieoliën. Beter om veilig te spelen en maak uw koffiezetapparaat regelmatig schoon.

Het schoonmaken van uw koffiezetapparaat is geen moeilijke opgave en eigenlijk is het net zo eenvoudig als koffie maken. Het enige wat u hoeft te doen is een pot met halve azijn en half water in het waterreservoir van de koffiemaker gieten. Het spreekt vanzelf dat witte azijn moet worden gebruikt. Blijf uit de buurt van rode wijn of appelazijn-azijn. Zet dan gewoon de normale zetcyclus aan. Je keuken heeft waarschijnlijk een lekkere salade geur tijdens het brouwen waarvan je misschien zelfs houdt. Als je echter geen saladefan bent, onthoud dan dat het een kleine prijs is om te betalen voor een goede kop koffie.

Spoel nu het koffiezetapparaat uit door nu alleen water in het waterreservoir te gebruiken en de zetcyclus opnieuw te starten. Mogelijk moet u dit nog een paar keer doen als u nog steeds azijn ruikt.

Een andere gemakkelijke manier om het koffiezetapparaat schoon te houden, is door een glasmarmer in de waterkamer te plaatsen. Alle minerale afzettingen die zich gewoonlijk in het koffiezetapparaat zouden ophopen, zullen zich in plaats daarvan ophopen op het marmer. Verwijder af en toe het marmer, was het en plaats het terug in de kamer. Hoe veel gemakkelijker zou dat kunnen zijn?

De beste oplossing zou zijn om uw koffiezetapparaat maandelijks te reinigen met azijn, terwijl u ook de marmeren methode gebruikt. Verander het marmer een keer per week en je koffiezetapparaat zal in topvorm zijn.

Als u een oud koffiezetapparaat hebt en u niet blij bent met de smaak van het brouwsel, waarom probeert u het dan niet te reinigen? Een schoon koffiezetapparaat zal beter smakende koffie zetten.