Het groene doel

Koffie: de drank met een geweldige geschiedenis

Koffie de drank met een geweldige geschiedenis

Rond de tijd van A.D. 850 heeft de legende dat een eenzame herder en zijn kudde een vreemde nieuwe plant tegenkwamen die op de hellingen van eenzame heuvels groeide. Voordat de herder kon ingrijpen, was een deel van zijn kudde begonnen weg te kruipen van deze nieuw ontdekte lekkernij. Na ongeveer een kwartier begon de herder op te merken dat de hele kudde uiterst levendig handelde. Ze leken niet alleen erg alert, maar zelfs hyperactief. Nu was de herder enigszins moe en meer dan een beetje moe, besloot dat hij ook de bessen moest proeven en zien wat, als er enig effect zou zijn op hem. Hij hoopte stiekem dat ook het dramatische effect dat hij had waargenomen dat de bessen op zijn hebzuchtige schaapskudde zouden hebben, zijn ervaring zou zijn. Net zoals het geval was met zijn kudde, begon ook hij de voordelen te voelen en binnen een paar minuten was hij ook [gratie voor de woordspeling] erg zat van bonen. Een paar uur gingen voorbij en er kwam een ​​ronddwalende monnik langs. De herder vertelde hem van de planten verbazingwekkende kwaliteiten, maar hij werd meteen uitgescholden vanwege zijn bizarre manieren en roekeloos gedrag. Nadat hij de herder had verteld wat een zondaar hij was geweest, ging de monnik op weg, maar niet voordat hij iets in de onderkant van zijn rugzak had verborgen.

Terug in het klooster besloten de monniken om deze nieuwe en opwindende substantie te proberen. Al snel werden de eindeloze uren van bidden met het grootste gemak doorstaan. Koffie, de drank was aan de wereld geopenbaard. Het wijdverspreide gebruik ervan greep toen in het Ethiopische land voordat het vervolgens naar de Arabische landen trok. Hier zou het jarenlang als een heilige substantie worden gehouden, maar uiteindelijk zou het op onwettige wijze worden geëxporteerd door een handelaar genaamd Baba Budan. Woord van zijn kwaliteiten zou zich snel verspreiden en binnen een paar jaar zou koffie naar voren komen als een van de meest gewaardeerde waren aller tijden. Nu zou je geloven dat we elk jaar een verbazingwekkende vier miljard bekers drinken en dat er onder ons zijn die zouden huilen bij de gedachte om hun dag zonder te beginnen.

Hoewel koffie vooral bekend staat als slaaponderdrukker, zijn er mensen die koffie als veel voordelen voor de gezondheid beschouwen. Aangenomen wordt dat mensen die aan astma lijden en aan de drank deelnemen, ten minste 25% minder symptomen hebben, die te wijten kunnen zijn aan een stof in de koffie die theofylline wordt genoemd. Dit staat bekend als een bronchodilatator en het wordt eenvoudigweg gedacht dat het degenen die lijden aan de ziekte helpt te ademen met een beetje meer gemak. Koffie drinken op een dagelijkse basis is ook gedacht om te helpen uw kansen op het ontwikkelen van darmkanker te verlagen met een cijfer ook in de regio van ongeveer 25%. Dit kan te wijten zijn aan het feit dat koffie helpt om u regelmatig te houden. Koffie kan meer dan alleen je dag helpen!

Het is merkwaardig dat de overgrote meerderheid van de mensen geen idee heeft van de verschillende smaken en geneugten die deze koning van alle drankjes ons te bieden heeft. Een van de snelst groeiende trends van de laatste paar jaar is de stijgende populariteit van koffie kopen via internet. Nooit eerder hebben we zo’n grote en wellustige verscheidenheid aan melanges, smaken en verleidelijke aroma’s van over de hele wereld zo gemakkelijk kunnen bemachtigen. Met behulp van het prachtige web is trekking door de buurt om te proberen een aantal nieuwe en opwindende koffiemelanges te vinden verleden tijd. Thuis zitten kan ik nu een bijna oneindige variëteit aan koffiesoorten van over de hele wereld opzoeken en ze met een muisklik bestellen. Ik heb de neiging om veel bestellingen via internet te plaatsen en ik maak altijd een melding van het opnemen van melodie, het land en van wie ik precies heb gekocht.

Nu ken je de geschiedenis van deze magische boon. Ik hoop dat je in de komende dagen denkt aan een bezoek aan je plaatselijke koffieshop, en je herinnert je de informatie die je hebt gelezen op deze website en geniet van dit heerlijke drankje. Ga door en probeer een aantal nieuwe variëteiten. U zult niet alleen indruk op uw vrienden maken, uw smaakpapillen zullen ook blij zijn.

Beeld: LubosHouska