Het groene doel

Koffie is een mysterieus drankje

Ongeveer 850 A.D. Er wordt gezegd dat een eenzame herder en zijn kudde een vreemde en mysterieuze plant tegenkwam die op een afgelegen en vergeten heuvel groeide. Voordat hij kon stoppen, begon een deel van zijn kudde weg te vreten aan deze ongewone bes. Na ongeveer een kwartier begon de herder op te merken dat zijn schapen zich op een vreemde manier gedroegen.

Ze waren niet alleen buitengewoon alert, maar ze leken ook extreem hyperactief. Nu een beetje moe en uitermate moe, besloot de herder de bessen te proberen en te zien of de eindresultaten hetzelfde zouden zijn voor hem als voor zijn kudde.

Tot zijn aangename verrassing begon de herder zich klaarwakker te voelen en ook hij werd zeer alert. Nadat er een paar uur waren verstreken, kwam er een zwervende monnik die, na te zijn geïnformeerd over de planten, verbazingwekkende eigenschappen kreeg om de arme herder uit te schelden en hem over zijn dwaze verwennerij te vertellen. Nadat hij de herder had verteld wat een zondaar hij de monnik was geweest die op reis was, maar niet voordat hij iets aan zijn rugzak en benodigdheden had toegevoegd.

Terug in het klooster besloten de monniken om deze nieuwe en opwindende substantie te proberen. Al snel werden de eindeloze uren van bidden met het grootste gemak doorstaan. Koffie, de drank was aan de wereld geopenbaard. Het wijdverspreide gebruik ervan greep toen in het Ethiopische land voordat het vervolgens naar de Arabische landen trok. Hier zou het jarenlang als een heilige substantie worden gehouden, maar uiteindelijk zou het op onwettige wijze worden geëxporteerd door een handelaar genaamd Baba Budan. Woord van zijn kwaliteiten zou zich snel verspreiden en binnen een paar jaar zou koffie naar voren komen als een van de meest gewaardeerde waren aller tijden. Nu zou je geloven dat we elk jaar een verbazingwekkende vier miljard bekers drinken en dat er onder ons zijn die zouden huilen bij de gedachte om hun dag zonder te beginnen.

Hoewel koffie vooral bekend staat als slaaponderdrukker, zijn er mensen die koffie als veel voordelen voor de gezondheid beschouwen. Aangenomen wordt dat mensen die aan astma lijden en aan de drank deelnemen, ten minste 25% minder symptomen hebben, die te wijten kunnen zijn aan een stof in de koffie die theofylline wordt genoemd. Dit staat bekend als een bronchodilatator en het wordt eenvoudigweg gedacht dat het degenen die lijden aan de ziekte helpt te ademen met een beetje meer gemak. Koffie drinken op een dagelijkse basis is ook gedacht om te helpen uw kansen op het ontwikkelen van darmkanker te verlagen met een cijfer ook in de regio van ongeveer 25%. Dit kan te wijten zijn aan het feit dat koffie helpt om u regelmatig te houden. Koffie kan meer dan alleen je dag helpen!

Afgezien van de voordelen die hierboven zijn genoemd, moet worden gezegd dat gewoon koffie als een drankje genieten een genot is dat nooit gemakkelijk zal worden overtroffen. Het ongelofelijke is dat de meeste mensen geen idee hebben van de verschillende smaken en geneugten die deze vorst van alle dranken te bieden heeft. Een van de snelst groeiende trends van de afgelopen jaren moet de stijgende populariteit van het verkrijgen van koffie via internet zijn. Nooit eerder was het zo eenvoudig om zo’n grote verscheidenheid aan melanges, smaken en aroma’s te proeven, en dat alles met een muisklik. Ik bestel vaak koffie via internet en ik maak altijd een punt om het land op te nemen, samen te voegen en van wie ik heb gekocht.

Nu ken je het verhaal van de magische bonen. Ik hoop dat je de volgende keer overweegt om de plaatselijke koffieshop binnen te duiken, je je het verhaal herinnert van de rondtrekkende schaapherder en overweegt gewoon wat je zou drinken als hij niet met zijn kudde erop zou hebben gedwaald eenzame heuvel. Neem de tijd om de vele verschillende soorten te proberen die beschikbaar zijn en ik beloof je dat de geneugten van koffie je zintuigen zeker zullen prikkelen, je smaakpapillen zullen plagen en je vrienden en relaties zullen verrassen.