Het groene doel

Koffiefeiten: Een beknopte geschiedenis

Het is waarschijnlijk algemeen bekend dat koffie in Ethiopië werd ontdekt. De rode kersen die de schapen aten en erg actief werden, werden mee naar huis genomen en geproefd en wat bekend stond als duivelsfruit werd koffie zoals de wereld het vandaag kent. Dit is echter slechts een van de verhalen die draaien rond de geschiedenis van koffie. Een ander verhaal dat al een tijdje bestaat, is een Arabier die koffiebonen gebruikt om een ​​ballingschap te overleven en werd ontdekt in de buurt van de stad Mocha en dus verwijzen we ook naar koffie als mokka. Zoals je zult lezen, zijn er meer aan deze interessante koffiefeiten.

Koffie bleef geruime tijd in Arabië en was een geheim dat Arabieren niet wilden delen met buitenstaanders. India was een van de eerste landen buiten Arabië die koffie proefde en de populariteit van dit drankje kon niet worden tegengehouden. Er is veel geschiedenis die draait om koffie en vele legendes die bestaan ​​die helpen bij het creëren van een mystiek voor de drank. Beroemde beroemdheden lijken een soort penseel met het drankje te hebben gehad en er wordt gezegd dat The Boston Tea Party, zo bekend om het wegwerpen van dozen thee, koffie als een patriottische daad beschouwt!

Koffiebonen draaiden en namen de avatar van oploskoffie die over de hele wereld wordt gebruikt. Veel bekende woorden en trends zijn de output van koffie zoals die wordt geaccepteerd als onderdeel van de mondiale cultuur. Koffiefeiten vertellen ons dat landen als Brazilië een hele economie hebben die afhankelijk is van de productie van koffie en dat de Verenigde Staten een van de grootste koffie drinkende landen ter wereld is!