Het groene doel

Koffiepads en Espresso apparaten

Koffiepads en Espresso apparaten

Er gaat niets boven de perfecte espresso. Fijngemalen, donker gebrande koffie, geperst en geparseerd tot een krachtig, rijk koffiedrankje dat de zintuigen prikkelt en de dag extra opfleurt. In Italië betekent het bestellen van een kopje koffie dat je een espresso bestelt. De Italianen stoppen één, twee of zelfs drie keer per dag in hun plaatselijke bar voor de perfecte kop espresso. Maar hier in Amerika is het niet zo eenvoudig om espresso op de juiste manier te vinden. Het malen van de koffie, de juiste temperatuur, het persen van de koffie en het schuimen van de melk zijn vaardigheden die maar weinig mensen weten aan de goede kant te hanteren aan deze kant van de oceaan. Maar nu met espressomachines en koffiepads, wordt het gissen weggenomen door espresso thuis in bars of zelfs in uw eigen keuken te maken.

In Italië zouden de meeste Italianen niet herkennen waar we aan denken als een koffiezetapparaat. Ze gebruiken een “machinetta”, een ding dat eruitziet als een metalen zandloper met een bovenkant als een werper. De machine heeft 2 kamers. Water en koffie gaan naar de onderste kamer. De machine wordt op de kookplaat geplaatst en verwarmd totdat het water kookt, doorsijpelend door de espressomouten en in de tweede kamer. De druk op de maling tussen de twee kamers zorgt ervoor dat de koffie wordt ingedrukt – het woord espresso betekent “uitgedrukt” – en de rijke smaak komt van het zoveel mogelijk van de smaak uit de maling halen. De melk wordt apart verwarmd en opgeklopt. Maar het is gemakkelijk om een ​​fout te maken in dit proces. Ofwel door de verkeerde hoeveelheid water of koffie te gebruiken, het vuur te sterk aan te zetten of de juiste timing niet te gebruiken.

De groeiende populariteit van espresso heeft ertoe geleid dat mensen een eenvoudiger, foutloze manier willen om het thuis te maken. Dus nu kun je espressoapparaten vinden waarmee je telkens de juiste combinatie van de nodige stappen krijgt. Er is een breed scala aan modellen om uit te kiezen, met verschillende functies en capaciteit. Sommige zijn ontworpen voor gebruik in restaurants of bars, die in korte tijd grote hoeveelheden koffie kunnen produceren. Tenzij je thuis voldoende animaties doet om de kosten te rechtvaardigen, zijn deze waarschijnlijk niet de beste oplossing voor jou.

Modellen die voor thuis worden gemaakt, produceren gewoonlijk één of twee “shots” espresso per keer. Als u de voorkeur geeft aan uw espresso “macchiato”, met melk, of als u uw espresso in een cappuccino wilt veranderen, wilt u een espressomachine met een mondstuk dat de stoom creëert en u de melk laat schuimen. Naast deze keuzes, kunt u overwegen een product te gebruiken waarmee u koffiepads kunt gebruiken. Deze peulen zien eruit als grote theezakjes. Ze bevatten de exacte hoeveelheid espresso om elke keer een perfecte opname te leveren. U plaatst de pod gewoon in de sleuf, sluit hem en start de machine. Wanneer de cyclus is afgelopen, gooit u de pod gewoon weg. Het helpt problemen met het afmeten van de espresso voorkomen en maakt het opruimen absoluut gemakkelijk.

Als u een apparaat koopt dat koffiepads gebruikt, kunt u overwegen of het apparaat ook koffiepads van een ander merk of een gewone losse espresso kan nemen. Sommige machines doen dat, maar veel zullen alleen werken met de koffiepads die hetzelfde bedrijf ook ontwerpt. De flexibiliteit om de pod of losse koffie te gebruiken, betekent dat je hem nog steeds kunt gebruiken, zelfs als je geen pods meer hebt, die misschien speciaal moeten worden besteld. Totdat deze machines populairder worden, is het niet waarschijnlijk dat de pods consistent in de plaatselijke supermarkten worden vervoerd. Bovendien geeft de keuze om beide soorten koffie te gebruiken ook de vrijheid om te experimenteren met andere braadstukken of smaken espresso om nog meer van uw koffie te genieten.

Beeld: Lucarthb