Het groene doel

Koffiepauze is dagelijks een tijdloos pleziertje

Zelden echter, is er sprake van denken aan de oorsprong van dit gebaar en deze drank wordt synoniem voor gedrag.

Rondom deze drank zijn vele legenden en volkstradities ontstaan ​​die zeggen dat al de tijd van Homerus, in de stad Troje, koffie gebruikte. De eerste koffie in Europa lijkt zelfs rond de 900 – 1000 AD te zijn gekomen dankzij de vele schepen die onbekende goederen uit alle delen hebben gebracht.

Eén ding is zeker: wat hij ziet nippen aan deze donkere drank, wordt, in wat tegenwoordig Jemen is, een echte gewoonte, zelfs gesteund door de regering die haar energiekwaliteit prees.

Voor Europa is enigszins ‘zeggen dat zeker de eerste koffie kwam door de Venetiaanse handelaren, in het bijzonder onthoudt Prospero Alpini, botanicus, arts van Venices console, die de drank bestudeerde en kennismaakte met de stad Venices. In eerste instantie werd de koffie ook gebruikt voor zijn spijsvertering en medische eigenschappen en ook daarvoor was de prijs meteen behoorlijk hoog.

Vandaag vinden we nog Caff Florian, een van de oudste koffiewinkel, onder de arcades van het San Marcoplein, Venetië, die zelfs toen om deze drank te verspreiden, een tekst verspreidde die geprezen eigenschappen bezat.

In het hectische leven van vandaag kan de tijd voor een koffiepauze niet ontbreken en is op de werkplek zoals in onze huizen en in bars steeds veeleisender geworden. Om deze reden worden koffieautomaten en drankautomaten nu steeds meer technologische apparatuur en tellen we niet meer versies en variaties, allemaal ontworpen om de kwaliteit te verbeteren in de verschillende aroma’s van koffie.

We vinden zo professionele espressomachines, maar ook semi-of voor privégebruik; Er zijn automatische espresso-automaten verkrijgbaar waarmee u op elk moment van de dag kunt genieten, zowel in de werkruimte als langs een gang, elke variant van espresso, gerst, cafeïnevrij. In de nieuwe modellen van koffiemachines voor huishoudelijk gebruik zijn de lijnen van innovatief en elegant ontwerp, omdat de machine ook tot voorwerp van meubels is verrijkt en elke omgeving verrijkt, samengevoegd met een steeds geavanceerdere technologie om koffie tot een steeds minimalistischer ontwerp te maken.

Voor gebruik op de werkplek zijn de drankautomaten, zeer comfortabel en veelzijdig, machines die volledig geautomatiseerd kunnen werken, eenvoudig door munten met een kleine denominatie in te brengen, om in enkele seconden een warm of koud drankje klaar te hebben, afhankelijk van het verzoek. In deze machines gaat de reeds gesuikerde warme drank al naar buiten, met het ingestelde aantal en er is een klein stokje om suiker in te zetten. Nu hebben alle distributeurs het gebruik van de sleutel voor degenen die de machine normaal gebruiken of geven ze de rest aan degenen die gewoon doorgaan.

In elke plaats, thuis of op het werk, is de koffiepauze om de hoek, het warme drankje dat tradities en oude verhalen verbergt is een dagelijks plezier dat vandaag, dankzij de technologische ontwikkeling in machines en in drankmachines, comfortabel kan consumeren in elke omgeving.