Maak kennis met het team van Het Groene Doel

Jelle Hilarius

Dag in dag uit volleyballen, dat was twintig jaar lang mijn leven. Topsporter worden: dat was mijn doel. Dat heb ik gehaald en het heeft me gevormd als mens.

Lees verder

Iedere dag intensief met een groep samenwerken, technieken inslijpen, tactieken perfectioneren. Die mooie tijd is voorbij en nu staat er een nieuw doel in mijn vizier. Een groen doel. Dat is ontstaan door het werken met ware visionairs en mensen die vol enthousiasme écht groene tuinen kunnen realiseren, tuinen die goed zijn voor mens, dier en milieu. Eerlijk is eerlijk, ik begon niet als de grootste idealist ter wereld maar inmiddels heeft het me toch te pakken. Misschien ook wel omdat ik nu kinderen heb, een jongen en een meisje. Ik bedoel: dat we een beetje respect moeten hebben voor Moeder Aarde. Bodem, insecten, waterbeheer, minder bestrating, nou ja, alles wat er bij komt kijken. Begin 2023 nam ik de opslag en de machines van Stadshovenier Zwolle over en begin 2024 besloot ik van het Groene Doel een bv te maken, samen met Stefan Zuidema. Twee aannemers, ik de timmerman, hij de grondwerker. Maar wel twee aannemers die het anders willen doen en met een stel fijne collega’s willen werken aan de verdere vergroening en verduurzaming van Zwolle. Doe je mee?

Stefan Zuidema

Ik ben Stefan Zuidema en mag met trots zeggen dat ik een van de gezichten binnen Het Groene Doel ben. Hoe ben ik hier terecht gekomen?

Lees verder

Na een aantal jaren als uitvoerder gewerkt te hebben bij een aannemer merkte ik dat er wat ontbrak en dat was zelf dingen creëren. Als zij-instromer met een passie voor techniek ben ik terecht gekomen bij Stadshovenier Zwolle en hier was ik direct op mijn plek. Samen met een leuk team en de klanten een plekje creëren rond het huis waar mensen elke dag weer van kunnen genieten. Van grondwerk en straatwerk tot aan de mooiste constructies van hout, alles met oog voor detail. Helemaal super. En het creëren van mooie dingen gaan we doorzetten. Samen met klanten Zwolle een stukje mooier en groener maken. Hopelijk spreek ik je snel!

Jan Oegema

Ik ben de senior van ons team en als ontwerper/hovenier kom ik na een aanvraag meestal als eerste bij je langs. Om kennis te maken en om je wensen te bespreken.

Lees verder

Ik ben van de co-creatie: samen met jou als klant een mooi plan maken en dan, als de borders klaar zijn, samen naar Holsto, een bijzonder tuincentrum in Olst. Het is het enige tuincentrum in Nederland met uitsluitend biologisch en ecologisch gekweekte planten en toch met een verassende diversiteit aan bomen, struiken en vaste planten. Samen brengen we een dagdeel door om in alle rust een nieuwe tuin bij elkaar te zoeken. Om vervolgens thuis aan de slag te gaan en alles een plek te geven, op basis van een afgestemd ontwerp of meer spontaan en in overleg. Als ecologisch hovenier ben ik lid van Wilde Weelde en heb een eigen website: janoegematuinwerk.nl. Naast dit werk ben ik schrijver – anders zou je zou denken niet van natuur- of tuinboeken. Ik schrijf boeken over levensbeschouwelijke onderwerpen: filosofie, religie, kunst. Mijn meest recente boek is Rilke en de wijsheid. (Prometheus, 2021.) Hopelijk tot snel!

Contact opnemen