Wil je je dak omtoveren in een bloemenweide? Wij zorgen voor een vakkundige aanleg  al is het natuurlijk ook prima als je dat zelf wilt doen! Via de button op deze website kun je als inwoner van Zwolle bij de gemeente een subsidie aanvragen.

Bloemen op je dak is duurzaam, groen en isolerend in zowel zomer als winter. Bovendien is het goed voor het behoud van je dakleer, dat hierdoor ongeveer twee keer zo lang meegaat. In steden is vaak sprake van hitte-ontwikkeling door gebrek aan groen. Door extra groen aan te brengen wordt die hitte minder.

De zaden voor het bloemenweide groendak zijn met zorg samengesteld door de Assendorpse tuinontwerper Harry Pierik. Er is goed nagedacht over de ecologische waarde van de samenstelling. Er is gekozen voor planten die voorkomen in onze IJssel-Vecht delta. Hierdoor draagt jouw dak bij aan een ecologische doorgang door de stad en zullen we dus meer vlinders en wilde bijen gaan zien.

Allereerst komt er een geschikte ondergrond aangebracht op je dak. Dit bestaat uit onder andere irrigatiedoek. Aan de randen wordt split aangebracht om te zorgen dat het groendak blijft liggen en wortels niet bij het dakleer kunnen komen. Het substraat is met zoveel mogelijk lokale grondstoffen. De dakbloemenweide zadenmix wordt vervolgens ingezaaid. Het moet dus eerst groeien en is op dag 1 nog niet groen. Wel is het belangrijk om het jonge dak nat te houden. De kleine plantjes zijn kwetsbaar en als het niet regent is het advies om elke 3 dagen water te geven. Als het dak volwassen is (na ca. 2 jaar) is dit niet meer nodig.

Wat kost het per vierkante meter?

  • Doe-het-zelf pakket: €25 per vierkante meter na subsidie
  • Dakbloemenweide inclusief aanleg: €45 per vierkante meter na subsidie

Wat kost een groendak?

Bij daken hoger dan 4 meter komt er een toeslag bij voor meerwerk en de hoogwerker. Deze toeslag is €3,50 per vierkante meter plus €95 per dak.

Let op; de subsidie is niet gegarandeerd beschikbaar.

Per adres wordt €35,00 transportkosten gerekend.