Fanmail Hans en Femke

Wat ons betreft is Het Groene Doel een echte aanrader. Jelle, Stefan en Jan zijn naast kundig erg sympathiek en integer. Hierdoor ontstaat vertrouwen, wat het een aangenaam proces maakt. Ook spreekt hun groene visie ons erg aan, ze dragen echt hun steentje (maar liever nog plantjes) bij om Zwolle en omgeving een beetje mooier te maken.

Afgelopen jaar zochten we weer contact met ze. Het jaar ervoor hadden ze al een mooi begin gemaakt met onze achtertuin, maar omdat het zoveel was, kon het gelukkig in fases. Nu wilden we graag aanvullen met mooi gevulde borders. Jan zocht alle planten uit bij een biologische kwekerij. Ideaal voor ons, want de juiste planten uitzoeken, rekening houdend met zon en schaduw, wintergroen óf niet, vinden wij een behoorlijke klus. Jan was in de lead met zijn kennis en kunde, maar ook was er ruimte om mee te denken en gaandeweg aanpassingen te maken. Heel prettig vinden wij, omdat de tuin zo ook echt eigen wordt. Het samen inplanten was ook erg leuk en leerzaam. Jan deelde al zijn tips en trucs en deze komen natuurlijk weer goed van pas bij het onderhouden van onze tuin.

Ook wilden we een half ondergrondse fietsenschuur in de voortuin, met mooie beplanting. Voor de schuur kwamen Jelle en Stefan om de hoek kijken, beiden kundig, flexibel en prettig in de omgang. Ook binnen dit proces was er veel ruimte voor afstemming, voor de start en ook tijdens het bouwen. 

Hans en Femke